19th Sept.2013: Anschlag auf EULEX im Norden Kosovo's

19 September 2013

At approximately 0730 this morning, two EULEX vehicles, carrying six staff members, on regular rotation from Gate 1 came under fire from unknown persons in the vicinity of Municipality Zveçan/Zvečan.

The incident resulted in the death of one EULEX staff member.  Task Force Mitrovica was immediately activated and a murder investigation is ongoing.  The area has been sealed off. No effort will be spared in bringing the perpetrator to justice.

EULEX condemns in the strongest terms possible this act of cowardly violence against its staff members. We appeal to the local community that anyone who has been a witness, or knows anything about this incident to come forward and contact us on 00381 38 78 5555 or 00381 38 78 5556.

 EULEX extends its sincere condolence to the family of the deceased.  

 

Vdes një pjesëtar i EULEX-it pas incidentit në Zveçan

 

19 shtator 2013

 

Sot në mëngjes, rreth orës 0730, dy vetura të EULEX-it që i bartnin gjashtë pjesëtarë të tij për të bërë ndërrimin e rregullt në Portën 1 janë qëlluar me armë nga persona të panjohur në afërsi të Komunës së Zveçanit.

 

Si pasojë e këtij incidenti ka vdekur një pjesëtar i EULEX-it.  Task Forca Mitrovica është aktivizuar menjëherë dhe hetimet për këtë vrasje janë duke vazhduar.  Zona përreth është bllokuar. Me këtë rast do të bëhet çmos për t’i sjellë kryerësit e kësaj vepre përpara drejtësisë.

 

EULEX-i e dënon fuqishëm këtë akt qyqar të dhunës kundër pjesëtarit të tij. Ne i bëjmë apel komunitetit lokal dhe kujtdo që mund të ketë qenë dëshmitarë, apo që din ndonjë gjë lidhur me këtë incident që të paraqiten dhe të na kontaktojnë në numrat e telefonit 00381 38 78 5555 ose 00381 38 78 5556.

 

EULEX-i i shpreh ngushëllimet e sinqerta familjes së të ndjerit.

 

http://www.eulex-kosovo.eu/en/pressreleases/0487.php

 

Back